Tornar

El Teatre Romea acull la cerimònia d’entrega del 50è Premi Xirgu

18/07/2024

El pròxim dilluns 22 de juliol el Teatre Romea acollirà l’acte de proclamació i lliurament del 50è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu, que distingeix la millor actriu de la temporada teatral barcelonina. Enguany Àgata Roca rebrà aquest reconeixement pel seu paper a l’obra L’imperatiu categòric, escrita i dirigida per Victoria Szpunberg, qui realitzarà la tradicional glossa de l’actriu a la gala que conduirà Elisenda Pineda i que també servirà com acte central de la celebració dels 50 anys del Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu.

Com ja es tradició, durant la cerimònia de proclamació i lliurament del premi, l’actriu premiada rep l’Anell Xirgu de les mans de la guanyadora de l’any anterior. En aquesta ocasió, Mont Plans lliurarà l’anell a Àgata Roca.

Actualment, el premi l’impulsen Núvol, la FGTAC, l’Ajuntament de Molins de Rei i la Fundació Romea, que anualment cedeix el Teatre Romea –on Margarida Xirgu va debutar professionalment el 1906 amb l’obra Mar i Cel d’Àngel Guimerà– per dur-hi a terme la cerimònia de proclamació i lliurament del guardó.